TelePortál

DE Informatikai Szolgáltató Központ

Vezetékes forgalmi díjak 2013.10.16-tól

A forgalmi díjak minimalizálása érdekében a DE jelenleg 3 távközlési szolgáltatóval áll kapcsolatban. A különböző szolgáltatóknak külünböző áraik vannak a különböző irányokba.

Tarifák bruttó (Ft/perc) T-Systems (S_) T-Mobile (M_) Invitel (I_)k
Helyi 0,00 - 2,90
Belföldi 4,57 - 3,80
T-Mobile 10,16 5,08 18,35
Más mobil 25,40 16,51 18,99

A telefonközpontok forgalomirányítása úgy van beállítva, hogy a vezetékes telefonról indított hívások lehetőleg a legkedvezőbb tarifát kínáló szolgáltató vonalának irányába induljanak. Hívásirányok szerint és az árak alapján meghatározunk elsődleges szolgáltatókat, illetve vonaltúlterhelés esetére másodlagosat is.

Hívásirányok Elsődleges Másodlagos
Helyi T-Systems Invitel
Belföldi Invitel T-Systems
T-Mobile T-Mobile Invitel
Más mobil T-Mobile Invitel

Pl. a helyi hívások elsősorban a T-Systems felé indulnak, de a nemzetközi és belföldi hívások már az Invitel vonalán, (ahol a budapesti hívások helyinek minősülnek). A mobil irányú hívások elsődlegesen ún. mobilkártyákon, illetve mobilhídon mennek ki, így a T-Mobile kedvezőbb tarifájával tudunk mobilt hívni vezetékesről. Persze túlterhelés esetén előfordul, hogy T-Systems vonalán mennek a hívások, de ez nem több, mint a hívások 10%-a.

A számlarészletezőben a díjövezet oszlopban látható elnevezés első betűje utal arra, hogy a hívás milyen szolgáltató vonalán ment ki; pl. az S_Helyi azt jelenti, hogy a T-Systems vonalán valósult meg egy helyi hívás, az M_Vodafone a T-Mobile vonalán megvalósult Vodafone hívást jelenti, míg az I_Kékszám az Invitel vonalán megvalósuló kékszám hívást.